Per a la castanyada vam fer dos
receptes de panellets ja que hi havia un grup de 15 alumnes que volia
els panellets amb coco i l'altre de 6 que els volia sense. Així que
vam agafar els ingredients d'una recepta pensada per a 60 – 80
panellets i vam haver de calcular la quantitat que necessitaríem de
cada ingredient per a poder fer una recepta i l'altra. Per a fer-ho
era necessari dividir ja que primer calia saber quina quantitat de
cada ingredient li tocaria a cadascú per després poder-ho
multiplicar per 15 o 6 depenent si es volia els panellets amb coco o
sense.
L'any passat encara no havíem
treballat amb l'algorisme de la divisió ja que quan ens sortia un
problema en el que s'havia de dividir tothom preferia repartir a
través de dibuixos o esquemes i no complicar-se la vida amb la
costosa divisió. Enguany ens hem proposat dividir amb l'algorisme
així que abans de començar l'activitat vam parlar una mica de la
mecànica de la divisió i els alumnes que en coneixien el funcionament
van fer un parell d'exemples a la pissarra.
Tothom tenia alguna noció de com es
dividia i amb això i el petit recordatori fet a la pissarra bona part de la classe ja ha après a dividir utilitzant l'algorisme.
Com el problema requeria multiplicacions de dues xifres hem començat
per aquí, ara només ens caldrà reforçar una mica més la mecànica
de la divisió i acabar de memoritzar les taules ja que alguns encara
les tenim una mica fluixes!
Per cert les dos receptes que hem fet són
les següents:
Panellets amb coco (15 pers. - 4 panellets per cap) | |
Ametlla picada | 705gr |
Sucre | 570 gr. |
Coco ratllat | 135 gr. |
Patata bullida | 178 gr. |
Un xorret de llet condensada |
Panellets sense coco (6 pers. - 4 panellets per cap) | |
Ametlla picada | 282 gr. |
Sucre | 228 gr. |
Patata bullida | 72 gr |
Un xorret de llet condensada |
I aquí el resultat de tot el procés: panellets! (una mica durs per cert)
0 comentaris: